Εγκαίνια Παιδοοφθαλμολογικού Κέντρου Ελλάδος

about
Εγκαίνια Παιδοοφθαλμολογικού Κέντρου Ελλάδος

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019,  πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Παιδοοφθαλμολογικού Κέντρου Ελλάδος.

Πλήθος κόσμου από την ιατρική κοινότητα, συνεργάτες άλλων ειδικοτήτων και φίλοι, τίμησαν με την παρουσία τους το πρώτο Ιατρικό Κέντρο στην Ελλάδα με επίκεντρο την Όραση του παιδιού.

Το Παιδοοφθαλμολογικό Κέντρο Ελλάδος, βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης Ίωνος Δραγούμη 8 & Τσιμική και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το παιδί να αισθάνεται ότι έχει επισκεφθεί έναν χώρο χαράς και ψυχαγωγίας.

Ο Δρ Νίκος Κοζέης και οι συνεργάτες του, δημιούργησαν, ένα όμορφο περιβάλλον, όπου η βαθιά γνώση, η εμπειρία, η ευρεία επιστημονική κατάρτιση και ο σύγχρονος ειδικός εξοπλισμός, συναντώνται για να εγγυηθούν το καλύτερο για την όραση των παιδιών. Στο νέο αυτό χώρο συναντάμε επίσης το τμήμα Χαμηλής Όρασης με τη μοναδική στην Ελλάδα επιστημονική ομάδα ολιστικής αντιμετώπισης προβλημάτων παιδιών και ενηλίκων με σοβαρά μειωμένη όραση -με ή χωρίς- άλλες αναπηρίες αλλά και το τμήμα Σχολικής Ετοιμότητας, όπου εκτιμάται συνολικά η οπτική λειτουργία (αισθητηριακή, οφθαλμοκινητική, οφθαλμοαντιληπτική), η αναγνωστική ικανότητα, αλλά και παράγοντες που συχνά σχετίζονται με μαθησιακές και άλλες σχολικές δυσκολίες.

<<Για εμάς, κάθε παιδί είναι ξεχωριστό, μοναδικό. Η σωστή διάγνωση και η θεραπεία δεν ολοκληρώνουν αυτό που του οφείλουμε. Η ομαλή επανένταξή του στην καθημερινότητα, με κατάλληλη υποστήριξη και συμβουλευτική προς τους γονείς, θεραπευτές, δασκάλους, είναι εξίσου απαραίτητη>> Δήλωσε ο Δ/ντης του ΠΚΕ Δρ. Κοζέης Νικόλαος

<<Σκοπός όλης της επιστημονικής μας ομάδας είναι να κάνει το παιδί λειτουργικό, χαρούμενο και έτοιμο να προχωρήσει στα επόμενα στάδια της ανάπτυξής του. Όλοι εμείς στο Παιδοοφθαλμολογικό κέντρο Ελλάδος, βλέπουμε καθημερινά το αύριο μέσα από τα μάτια των παιδιών!>> Δήλωσε η Υπεύθυνη του ΠΚΕ Μέρμηγκα Σοφία.