Πως θα χαρούμε τον ήλιο φέτος το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα;

about
Πως θα χαρούμε τον ήλιο φέτος το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα;

Το καλοκαίρι είναι διασκεδαστικό και ξέγνοιαστο, πρέπει όμως να προστατευόμαστε από την υπερβολική έκθεση στο φως του ήλιου.

Οι περισσότεροι θυμόμαστε τη χρήση του αντιηλιακού για την προστασία του δέρματος, ξεχνάμε όμως ότι και τα μάτια μας είναι το ίδιο ευαίσθητα.

Σήμερα είναι πολύ εύκολο να προμηθευτεί κανείς καλαίσθητα και σε προσιτές τιμές γυαλιά ηλίου, που προστατεύουν τα μάτια 100% από το υπεριώδες φως. Σε συνδυασμό με ένα καπέλο με πλατύ γείσο, αποτελούν την ιδανική λύση για τα μικρά φωτοευαίσθητα παιδιά.

Η υπερβολική έκθεση στο υπεριώδες φως του ήλιου αυξάνει τους κινδύνους εμφάνισης οφθαλμικών παθήσεων. Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, λόγω των πολλών δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους.  

Θα πρέπει λοιπόν:

  • Να φοράμε γυαλιά ηλίου με δείκτη προστασίας 100% από την υπεριώδη ακτινοβολία (αναγράφεται στη συσκευασία των γυαλιών).
  • Ακόμη και οι χρήστες φακών επαφής με ειδικό φίλτρο, πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου.
  • Το καπέλο με πλατύ γείσο αποτελεί μια πολύ καλή λύση για την υπερευαισθησία των μικρών παιδιών.
  • Τα παιδιά δεν θα πρέπει να εκτίθενται υπέρμετρα στο ηλιακό φως (ιδιαίτερα το μεσημέρι) και να φορούν καπέλο και γυαλιά ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες του καλοκαιριού. Τα σύννεφα δεν λειτουργούν προστατευτικά.

Εφαρμόζοντας αυτές τις απλές συμβουλές , μπορείτε να απολαύσετε τον καλοκαιρινό ήλιο με ασφάλεια προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μάτια των παιδιών!