5 δραστηριότητες για να περάσετε ευχάριστα με τα παιδιά στο σπίτι!

about
5 δραστηριότητες για να περάσετε ευχάριστα με τα παιδιά στο σπίτι!

Το <<ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ>> απαιτεί υπομονή, αλλά το <<ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ>>, απαιτεί και υπομονή και δημιουργική φαντασία. 

  •  Φτιάξτε ένα μεγάλο Παζλ όλοι μαζί  

Η δημιουργία ενός παζλ, απαιτεί συγκέντρωση και κριτική σκέψη. Φτιάχνοντας ένα μεγάλο παζλ όλοι μαζί, είναι σίγουρα μια ασχολία που διαρκεί μέρες και κρατάει  το ενδιαφέρον των παιδιών σε εγρήγορση.

  • Γίνετε για λίγο καλλιτέχνες  

Η ζωγραφική, το κολλάζ, οι χειροτεχνίες με πλαστελίνες και ότι άλλο υλικό υπάρχει στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τα παιδιά σας να περάσετε μια δημιουργική μέρα μαζί. Εξάλλου, η καλλιτεχνική ενασχόληση, διεγείρει την φαντασία των παιδιών.

  • Συζητήστε με τα παιδιά σας  

Βρείτε την ευκαιρία να συζητήσετε με τα παιδιά σας. Βάλτε ένα θέμα συζήτησης και ακούστε τις σκέψεις, τις απόψεις και τις ανησυχίες τους. Αφήστε τα να σας μιλήσουν για το πως ονειρεύονται το μέλλον τους σαν ενήλικες. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να έρθετε ακόμη πιο κοντά, να γνωριστείτε καλύτερα.

  • Μαγειρέψτε παρέα

Στα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να τα μάθετε πως να ετοιμάζουν ένα γρήγορο γεύμα, πχ ένα σάντουιτς, μια σαλάτα, ένα τοστ. Στα μικρότερα παιδιά αναθέστε ρόλους: στην παρασκευή του φαγητού, του στρωσίματος του τραπεζιού ή / και του πλυσίματος των πιάτων.

  • Παίξτε παιχνίδια μαζί

Τόσο τα επιτραπέζια παιχνίδια, όσο και άλλα πιο παραδοσιακά, όπως: η κρεμάλα, το κρυφτό στο σπίτι, ο κρυμμένος θησαυρός, μάντεψε ποιος κλπ, είναι πολύ διασκεδαστικά και απασχολούν τα παιδιά δημιουργικά. Σίγουρα με αυτά θα περάσατε όλοι υπέροχα.

Και μη ξεχνάτε …Μένουμε υγιείς γιατί μένουμε στο σπίτι!!!