AmblyoPlay

Τα παιδιά χρειάζονται δυνατή όραση.
Η όραση είναι μία από τις σημαντικότερες αισθήσεις του ανθρώπου και αναπτύσσεται όσο τα παιδιά μεγαλώνουν. Τα παιδιά χρειάζονται δυνατή όραση, ιδιαίτερα στον οπτικά απαιτητικό κόσμο που ζουν.
Η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) είναι η συχνότερη αιτία μείωσης της όρασης στα παιδιά.
5 στα 100 παιδιά χωρίς άλλα αναπτυξιακά προβλήματα και περίπου 1 στα δύο παιδιά με αναπτυξιακά προβλήματα, εμφανίζουν αμβλυωπία.
Ευτυχώς, η αμβλυωπία μπορεί να θεραπευθεί πλήρως, αρκεί να διαγνωστεί στα προσχολικά χρόνια και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Πως θεραπεύεται η Αμβλυωπία;
Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση της αμβλυωπίας δυστυχώς ήταν μονόδρομος!
Απαιτούσε πολύωρες καλύψεις του καλού ματιού, για χρόνια, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αρνούνται να συνεργαστούν ή και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια λόγω κούρασης.
Η συνεργασία του παιδιού αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας στη θεραπεία της Αμβλυωπίας!
Η κακή συνεργασία του παιδιού οδηγεί σε αποτυχία της θεραπείας και το καταδικάζει σε μειωμένη όραση για την υπόλοιπη ζωή του.
Amblyoplay: Μια μέθοδος θεραπείας, βασισμένη στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα!
Το amblyoplay είναι ένα θεραπευτικό πρόγραμμα που βασίζεται σε νεότερα επιστημονικά δεδομένα.
Το παιδί δυναμώνει την όρασή του, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια, σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ατομικές ιατρικές του ανάγκες, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ κάποιο μάτι.

Το AmblyoPlay μπορεί να βοηθήσει σε διάφορες παθήσεις όπως:
- Αμβλυωπία
- Ήπιους Στραβισμούς
- Ανεπάρκεια Σύγκλισης
- Αδυναμία Διόφθαλμης Συνεργασίας
- Οφθαλμοκινητικής Δυσλειτουργίας
- Ανεπάρκεια Εστιασμού
Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία;
Το AmblyoPlay μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά προσχολικής (άνω των 3 ετών), σχολικής, εφηβικής ηλικίας αλλά και ενήλικες που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της όρασης τους.
Μόνο 30 Λεπτά την ημέρα
Το παιδί παίζει τα ειδικά για αυτό σχεδιασμένο παιχνίδια ΜΟΝΟ για 30 λεπτά την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Πλέον, αντί οι γονείς να πιέζουν τα παιδιά τους να συνεργαστούν με τη θεραπεία κάλυψης, τα ίδια τα παιδιά ζητούν μόνα τους να παίξουν με το amblyoplay.

Στο σπίτι
Το πρόγραμμα εγκαθίσταται στο tablet ή στον υπολογιστή του παιδιού, ώστε να μπορεί να κάνει τις ασκήσεις στο σπίτι του ή όπου αλλού βρίσκεται.
Το κλειδί της επιτυχίας
Το πρόγραμμα είναι αποτελεσματικό, με κύριο κλειδί επιτυχίας τη συνεργασία των παιδιών. Τα διασκεδαστικά παιχνίδια και ο μικρός χρόνος διόφθαλμης άσκησης καθημερινά, εγγυώνται την επιτυχία.
Ας αποκτήσουν τα παιδιά δυνατή όραση, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ!
Η γνώμη των ειδικών για το AmblyoPlay:
Η εκπαίδευση των ματιών με τις νέες τεχνολογίες έχει δείξει μεγάλες βελτιώσεις στην αμβλυωπία, αλλά και στην ενδυνάμωση της διόφθαλμης συνεργασίας.
Νικόλαος Κοζέης, Παιδοοφθαλμολογικό Ελλάδος
Τα διόφθαλμα ειδικά παιχνίδια ήταν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της παιδικής αμβλυωπίας σε σύγκριση με τη θεραπεία κάλυψης σε χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων.
Krista R. Kelly, Binocular iPad Game vs Patching for Treatment of Amblyopia in Children. JAMA Ophthalmol 2016 December 01; 134(12):1402–1408.doi:10.1001/jamaophthalmol.2016.4224.
Με τη διόφθαλμη θεραπεία η μέση οπτική οξύτητα των αμβλυωπικών οφθαλμών βελτιώθηκε κατά 2 γραμμές σε χρονικό διάστημα θεραπείας 2 εβδομάδων.
Simone L. Li, Dichoptic movie viewing treats childhood amblyopia. J AAPOS 2015 October;19(5):401–405. doi:10.1016/j.jaapos.2015.08.003.
Η διόφθαλμη (διχοπτική) θεραπεία μπορεί να βελτιώσει και τη στερεοσκοπική όραση των παιδιών.
Liu X-Y, Dichoptic perceptual training in children with amblyopia with or without patching history. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2021;62(6):4. https://doi.org/10.1167/iovs.62.6.4.
Η διόφθαλμη μέθοδος άσκησης βελτίωσε τη στερεοσκοπική όραση σε ενήλικες ασθενείς.
Xiang-Yun Liu, Dichoptic training in adults with amblyopia: Additional stereoacuity gains over monocular training. Vision Research 152 (2018) 84–90.
Η διόφθαλμη άσκηση μέσω παιχνιδιού στο σπίτι αποτελεί μια αποτελεσματική μέθοδο για τη βελτίωση της αμβλυωπίας αλλά και της στερεοσκοπικής όρασης .
Peter C. K. Pang, Effect of dichoptic video game treatment on mild amblyopia – a pilot study. Acta Ophthalmol. 2021: 99: e423–e432.
